top of page

Ecstatics!

The World Series of Ecstatic Dance

Alles wat je de komende maanden op DINSDAGavond in Eindhoven nodig hebt.

Onder de noemer The World Series of Ecstatic Dance geven we een creatieve invulling aan Ecstatic Dance in deze bijzondere tijden. Ondanks de reisbeperkingen brengen we je in samenwerking met Ecstatic Dance Breda de beste Ecstatic dj’s van over de hele wereld. Zij hebben internationale toppers (vaak al eerder te gast)  gevraagd om exclusief voor Ecstatic Dance Breda en Studio 19 een speciale en unieke dj set samen te stellen. De ‘Major League’ van dj’s heeft daar enthousiast op gereageerd.  We dansen dus op TOP kwaliteit muziek, met telkens toch een heel verschillende vibe. Dat worden heerlijke dansreizen én met je deelname support dj’s die momenteel niet of nauwelijks kunnen optreden.

 

Je bent van harte welkom bij een ‘andere’ dansreis..

Ecstatic Dance is inmiddels een wereldwijd fenomeen. Er is geen continent of wereldstad waar je geen Ecstatic treft. Dans heerlijk op blote voeten, zonder te praten en zonder alcohol of drugs in een veilige sfeer waarin je tot jezelf kunt komen en kwetsbaar kan zijn. Dans speels en met respect voor anderen. Op de manier zoals jij dat het liefst wil. De muziek neemt je mee langs een diversiteit van genres, wereldritmes en emoties. Het is als een meditatie én workout ineen. Maar bovenal zal het je een overweldigend heerlijk en verdiepend gevoel brengen …. Ecstatic!

 

Ecstatic Dance GUIDELINES 

1. Niet praten op de dansvloer, communiceer in je dans

2. Je danst op blote voeten

3. Dans zoals jij dat wil

4. Respecteer ieders ruimte om te dansen

Prijs: 17, 50 

Ga het onderzoek aan met jezelf hoe je met veilige afstand toch verbinding kan maken met andere dansers, maar belangrijker nog misschien, met innerlijke zijn. Neem je ruimte. We dansen met max 19 mensen in de sfeervolle Studio 19 waar de ramen lekker open kunnen.

We bouwen op je eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand in verband met de huidige maatregelen. Wij van onze kant doen ons best om een mooie dansreis te bieden. Ons advies is om lichamelijk contact tijdens het dansen te mijden, ofschoon het mag met wederzijds goedvinden.  Voor en na de dans niet!  Voor wie nadrukkelijk zijn of haar eigen ‘ecstatic space’ wil borgen, reiken we lintjes uit, die je om je arm of in je haar kan binden, zodat iedereen ziet dat je geen lichamelijk contact wil en veilig afstand prettig vindt. 

 

Deze avond wordt georganiseerd door Janneke Bexkens - Studio 19 in samenwerking met Ecstatic Dance Breda.

******

Belangrijk! Lees vooraf onze  ‘spelregels’ die vanaf 1 juli 2020 gelden: https://ecstaticdancebreda.wordpress.com/contact/  

 

Agenda 

2020

- 6 oktober

- 20 oktober

 

6 Oktober - Ecstatics!

Inloop 19.15u

Ceremonie 19.30u

Einde 22.00u

Locatie: Studio 19, PlanB, Hurksestraat 19 Eindhoven

Tickets reserveren verplicht.

Prijs: 17,50

Dit is een Ecstatic Dance reis met een vooraf exclusief voor ons samengestelde pre-recorded dj set.

De dj is dus als creator slechts in spirit aanwezig. 

Onze sound journey - dansreis is samengesteld door: ♫ INDIGO LATTO ♫

 

Hij leidt al meer dan 20 jaar conscious dance workshops en faciliteert Cacao Ecstatic Dance in West Wales en op events als Unearthed Festival, Colourfest, Dance Camp Wales, Fountainhill, Westival en Kundalini Clubbing. Zélf is hij ook een fervent danser van o.a. 5Rhythms en Biodanza. Indigo studeerde dans aan de University of Wales Trinity Saint David. Als DJ is hij een graag geziene gast op Ecstatic Dances door heel Wales en Engeland én ver daarbuiten. Indigo ontdekte het dj-en in de Rave scene van de jaren ’90 scene in het Verenigd Koninkrijk. Waar de ongelooflijke sfeer van openheid een generatie samenbracht, die nu wordt overgedragen in conscious dance voor iedereen! Zijn sets staan bol van boeiende bas- en wereldritmes en worden gekenmerkt door diepe, intense, drijvende als ook opbeurende, euforische en prachtige melodieën en harmonieën. Die komen samen in een diepe innerlijke reis door soundscapes en emotionaliteit!

https://www.facebook.com/EcstaticdancewithIndigo

Indigo over onze Ecstatics! : “I'm very much looking forward to sharing the wave with you and all the dancers too. Working on it and like it to be a special one. It's my joy to channel and share. Much love and positivity! And we are ready for more!”

•••••••

De openingsceremonie is in handen (en voeten) van Janneke Bexkens 

Janneke brengt je uit je hoofd, in je hart en in je danslichaam. Op een originele en toegankelijke manier waar je blij van wordt. 

Janneke is de spaceholder bij Studio 19 in Eindhoven. Haar dansenergie zal je inspireren. Ze neemt je mee in haar passie voor authentic movement en dansimprovisatie. Ze laat je luisteren naar jouw eigen ritme, bewegingsbehoefte en speelsheid. Verbinding met jezelf en je omgeving, empowerment en jouw authenticiteit in dans staat voor haar centraal.

Zij geeft dit als danseres, danstherapeut en choreografe vorm in haar creatieve en verdiepende workshops, lichaam- en ervaringsgerichte therapie en performance voor iedereen die zich wil laten raken door beweging.

Reken op een lichtvoetige en speelse inleiding vanavond. Wil je de kennismaking met Janneke uitbreiden? Neem dan eens een kijkje in haar agenda voor de komende tijd: https://www.jannekebexkens.com/

 

 

bottom of page