Meer over mij

Dansen is leven

 

Dansen gaf mij als kind al zoveel energie en levensvreugde. Het gevoel  van zelfvertrouwen dat ik controle had over mijn lichaam, maar ook dat ik van alles kon creeeren vanuit mijn gevoelswereld.  Alsof ik mijn eigen wereld kon scheppen via dans, muziek en theater. Er ging tijdens de danslessen een wereld voor mij open!

Bewegen naar vrijheid

Ik leerde mijn lichaam nog beter kennen, maar ook voelde ik de beperkingen van de 'regels' van theaterdans. Vooral aan het einde van de vooropleiding dans, had ik altijd het idee had dat het beter kon of niet goed genoeg was. Tegelijkertijd voelde ik in deze tijd een nieuwsgierigheid naar andere aspecten van het leven, het mysterie van de mens en de wet van aantrekking kwam in beeld. Ik vond het reuze interessant hoe schrijvers als Donald Neal Walsh onderzoek deden naar de bron die in alles en ieder schuilt. Dit was een begin van mijn zoektocht of ik een bijdrage kon leveren in het 'geluk' van mijzelf en de mensheid. 

Alles valt op zijn plek

Tijdens mijn studie sociaal pedagogisch hulpverlening, ben ik ook langzamerhand weer mijn danshart gaan helen door de gepassioneerde en speelse dans salsa. Het werd al snel duidelijk dat ik mijn professionele carriere als latin/jazz danseres en hulpverlener wilde combineren, met als resultaat dat ik de Master opleiding DansTherapie heb gevolgd. Sindsdien zijn alle puzzelstukjes op zijn plek gevallen en ben ik me gaan ontwikkelen als danstherapeut, coach en maker binnen (ggz)instellingen en later ook binnen mijn eigen Studio 19.  

 

Graag help ik nu anderen vanuit mijn passie voor dans en ervaring in het coachen van persoonlijke ontwikkeling. Of het nu gaat om meer creativiteit en zelfvertrouwen te ontwikkelen, meer contact met je lichaam en emoties te ervaren of moeilijke ervaringen te verwerken.

Coach & Therapeut

Ik ben gecertificeerd master dans en bewegingstherapeut, danser en  sociaal pedagogisch hulpverlener. Al deze kwaliteiten komen voor mij bij elkaar in mijn werkwijze, waarin eigenheid, empowerment en speelsheid en doortastendheid de leidraad is. 

Als danstherapeut ligt mijn expertise in het lichaamsgericht en dansant werken met volwassenen met persoonlijke ontwikkelingsthema's, maar ook stress en burn-outklachten, trauma en solk klachten.

Koppels die er met woorden samen niet meer uit komen, kunnen bij mij hun relatie vanuit een ander perspectief ervaren.

Maar ook kinderen en jongeren die vastlopen en moeite hebben om hun emoties en sociale contacten vorm te geven kunnen bij mij terecht.

Coach - Danser & Maker

Vanuit mijn ervaring als danser neem ik je mee in persoonlijke en maatschappelijke thema's met multidisciplinaire en community art & performance. Ik werk veelal vanuit authentic movement, dans- en contactimprovisatie, afro -latinjazz en salsa.

 

Daarnaast creeer ik als maker Moving Stories met mensen die hun eigen levensthema's in beweging willen onderzoeken en in een voorstelling 'zichtbaar'  maken.  Vaak voorkomende thema's zijn zichtbaarheid, authenticiteit en vrijheid. Maar de afgelopen jaren zijn er ook een aantal specifieke voorstellingen geweest met mensen over hun ervaring met kanker, exclusie en asielzoeken.  Ik geef dit ook vorm in mijn eigen werk of in een (theater)stuk voor anderen.

 

 

OPLEIDINGEN

EFT NEDERLAND

Emotionally Focused Therapy for Couples

Verdieping, Ingrid Baart

Marianne Verfalle

Master Dans- & Bewegings-therapie

Codarts Hogescholen

Sociaal Pedago-gische Hulp-verlening

Fontys Hogescholen

EFT NEDERLAND

Emotionally Focused Therapy for Couples

EFT NEDERLAND

Emotionally Focused Therapy for Couples

Authentic Movement

Verdieping, Ingrid Baart

MENTALISEREN IN VAKTHERAPIE

Marianne Verfalle

Authentic Movement

Verdieping, Ingrid Baart

MENTALISEREN IN VAKTHERAPIE

Marianne Verfalle

STUDIO 19

In plan B

Hurksestraat 19,  Eindhoven​​

Intakegesprek of vragen?

arrow&v

Telefoon: +31-687783826

E-mail: jannekebexkens@gmail.com

CONTACT