top of page

Meer over mij

Dansen is leven

 

Dans gaf mij als kind ontzettend veel levensvreugde.  Hier voelde ik dat ik mijn eigen wereld kon scheppen, waar mijn gevoelens een plek hadden, dat ik mijn energie hier helemaal kwijt kon. 

Bewegen naar vrijheid

In eerste instantie dook ik helemaal de danswereld in, ik wilde alles leren en beleven! Toen ik op mijn 10de jaar starte met de vooropleiding van de dansacademie leerde ik mijn lichaam en expressie door de jaren heen beter kennen. Heerlijk om volle passie en overgave elke dag bezig te zijn met dans. Ondertussen voelde ik in deze tijd een nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van het leven, het mysterie van de mens en de wet van aantrekking.  Ik vond het reuze interessant hoe schrijvers als Donald Neal Walsh onderzoek deden naar de bron die in alles en ieder schuilt. Deze nieuwe ontdekking zorgde ervoor dat ik meer wilde dan alleen een uitvoerend danser zijn, de 'in mijn beleving' marionet van de choreograaf.

De kritische blik van de theater wereld voorbij. Dit was een begin van mijn zoektocht op welke manier ik een bijdrage kon leveren in het 'geluk' van mijzelf en de mensheid.

PhotoSessions-314614-dsc_7374-bewerktado

Impressie DansTherapie & Coaching
Impressie DansTherapie & Coaching
02:54
Video afspelen
Dance Portrait - Minh Thu FB
02:34
Video afspelen
Authentic Movement
02:35
Video afspelen

Alles valt op zijn plek

Omdat ik nieuwsgierig was naar mijn bijdrage aan het menselijk geluk, ben ik gestart met een sociale studie, SPH. Tegelijkertijd ontdekte ik salsa, die mijn danshart veroverde door de expressieve en vrolijke energie.  

Al snel duidelijk dat ik een professionele carriere als latin/jazz danseres en hulpverlener wilde combineren, met als resultaat dat ik de Master opleiding DansTherapie heb gevolgd. Sindsdien zijn alle puzzelstukjes op zijn plek gevallen en ben ik me gaan ontwikkelen als danstherapeut, coach en maker binnen (ggz)instellingen en later ook binnen mijn eigen Studio 19.  

 

Graag help ik nu anderen vanuit mijn passie voor dans en ervaring in het coachen van persoonlijke ontwikkeling. Of het nu gaat om meer creativiteit en zelfvertrouwen te ontwikkelen, meer contact met je lichaam en emoties te ervaren of moeilijke ervaringen te verwerken.

Coach & Therapeut

Ik ben gecertificeerd master dans en bewegingstherapeut, danser en  sociaal pedagogisch hulpverlener. Al deze kwaliteiten komen bij elkaar in mijn werkwijze, waarin eigenheid, empowerment en speelsheid en doortastendheid de leidraad is. 

Als danstherapeut / coach ligt mijn expertise in het lichaamsgericht en dansant werken met volwassenen met persoonlijke ontwikkelingsthema's, maar ook stress en burn-outklachten, trauma en solk klachten.

Ook koppels die er met woorden samen niet meer uit komen, kunnen bij mij hun relatie vanuit een ander perspectief ervaren. Maar ook kinderen en jongeren die vastlopen en moeite hebben om hun emoties en sociale contacten vorm te geven kunnen bij mij terecht.

Coach - Danser & Maker

Daarnaast creeer ik als maker Moving Stories & Portraits met mensen die hun eigen levensthema's in beweging willen onderzoeken en in een voorstelling 'zichtbaar' maken.  Veel voorkomende thema's zijn zichtbaarheid, authenticiteit en vrijheid. Maar de afgelopen jaren zijn er ook een aantal specifieke voorstellingen geweest met mensen over hun ervaring met kanker en exclusie Ik geef dit ook vorm in mijn eigen werk of in een (theater)stuk voor anderen.

 

17853065225255399.jpg
Opleidinge
bottom of page